ABONAMENT la SUCCES în VIAŢĂ

adolescentiVă invităm să faceţi parte dintr- un grup de dezvoltare personală care are ca scop creşterea STIMEI de SINE participînd la o serie de activități de grup, pentru dezvoltarea abilităților sociale și emoționale, de luare a deciziilor și de gestionare a conflictelor.

Cui se adreseaza? TUTUROR celor care cred în schimbare ADOLESCENŢILOR
Ce scop avem? – creşterea încrederii în sine.
– îmbunătăţirea imaginii de sine
– eliberarea de frică şi fobii.
– abordarea problemelor emoţionale.
– îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare

Cât timp ? 2h / atelierul
Perioada de desfășurare: 19 aprilie 2016 – 14 iunie 2016
Locul desfasurarii: zona Gării de Nord , str. Atelierului nr.22
Frecventa: in fiecare marți, intre 14.30 – 16.30.
Inscrieri pana la: 15 aprilie 2016
Cost: 50 lei/atelier
Inscrieri si informatii suplimentare : monica@psihologcuore.ro
0745.052928

Moderator: Monica Ion psihoterapeut adlerian, psiholog clinician cu experiență în coordonarea de grupuri de dezvoltare socio-emoțională .

Problemele generate de o încredere în sine scăzută, cauzează dezechilibru în relaţionarea cu ceilalţi.Timiditatea şi teama de eşec determină un comportament de autosabotare a succesului.

Ateliere pentru adolescenți
Este un proiect în care participanții vor traversa un proces de cunoaștere și conștientizare a emoțiilor, calităților, talentelor și aptitudinilor care îi ajută în sarcinile vieții sau uneori le creează dificultăți și limite. Temele propuse pentru aceste întîlniri sunt urmatoarele:
Cum să comunic în grupul de prieteni? Atunci cînd se lucrează în echipă, sarcina poate deveni mai ușoară, dar pot apărea și dificultăți în cazul în care oamenii nu-și pot comunica ideile unii altora, nu pot lua decizii și nu pot implementa ideile lor. Pentru a crea un produs final original, grupul va lucra împreună și vom antrena comunicarea între membrii grupului.
Obiectivul nostru: să dezvoltăm comunicarea, respectul față de celălalt, acceptarea și curajul
Cum să exprim ceea ce simt și ceea ce gîndesc? Sentimentele pastrate în sufletul nostru sunt rănile noastre emoționale, durere și furie. Uneori ascundem aceste sentimente, însă alteori, ele reusesc să ne rănească pe noi inșine sau pe ceilalalți. Soluția este exprimarea durerii și a furiei în mod adecvat, înainte ca ele să devină distructive. Obiectivul nostru: să întelegem că emoțiile fac parte din viața noastră, dar neexprimate ne poate afecta modul în care ne trăim viața.
Cum să înțeleg comportamentul celorlalți?
Fiecare comportament are un scop. Vom învăța să ne uităm la comportament și nu să judecăm persoana, cautînd să identificăm scopul comportamentului. Să critici persoana este ca și cînd ai judeca autorul unei cărti pentru că nu-ți place cum a scris cartea. Obiectivul nostru: să învățăm să nu punem etichete jignitoare
Cum să-mi cresc încrederea în propria persoană?
Membrii grupului își cresc stima de sine prin recunoașterea calităților pe care le au. Faptul că aceste aprecieri vin și de la colegii de grup contribuie la îmbunătățirea propriei imagini de sine.
Obiectivul nostru: creșterea stimei de sine
Cum să-mi îmbunătațesc imaginea de sine? Imaginea de sine reprezintă ceea ce credem despre ceea ce suntem.Vom accepta că avem și slăbiciuni, fără să ne judecăm pentru ele, putem trăi confortabil din punct de vedere emoțional. Obiectivul nostru: îmbunătațirea imaginii personale