Puterea e la tine

🌿Știi clipele alea când simți că cele mai frumoase vise ale tale, cele mai arzătoare dorințe la care gândeai non-stop sunt atât de departe de tine încât simți că îți pierzi orice motivație?
🌿
🌿Ei bine, momentul acela când simți că ești la limita puterilor, când simți că ai încercat orice variantă și ți-ai dat tot interesul, fix din momentul ăla, dacă mai reziști o clipă începe evoluția ta.
🌿
🌿Fiecare dintre noi ne imaginăm că viața asta e plină de lapte și miere, plină de oameni echilibrați, de situații favorabile, de vreme placută și de soare non-stop, dar ce să vezi: Nu e așa! Viața nu e o linie exactă în care fiecare pas îți e arătat și mergi cu ușurință din punctul a în b.
🌿
🌿Viața este o aventură, așa îmi place să spun atunci când îmi pun întrebări legate de parcursul nostru, însa noi ne pierdem bucuria de a ne aventura în aventuri, uităm că nu scopul este important ci ceea ce ne luăm în suflet de pe acel drum.
🌿
🌿Majoritatea scopurilor noastre sunt materiale, trăim într-o societate care înainte de a fi orice altceva este o societate a consumatorismului, și uităm că de fapt sănătatea, echilibrul psihic și spiritual sunt adevăratele noastre țeluri.
🌿
🌿De ce uităm?Pentru că ne sabotăm singuri, pentru că ne-am antrenat în a ne focusa pe orice ne decuplează de la a ne simți sufletul,pentru că balanța înclină atât de mult în favoarea materalului încât atunci când intervine un dezechilibru la nivelul celor ce contează ne mirăm că ne doare prea tare.
🌿
🌿Durerea e mare pentru că e o reamintire a faptului că ne uităm pe noi, în fiecare zi alergăm după scopuri, în fiecare zi sunt foarte puține momentele în care ne bucurăm că suntem, în care ne amintim să ne conectăm la oameni și la natură, uităm să iubim viața și să ne lasăm iubiți
de ea.
🌿
🌿Puterea e la tine, și doar tu poți să restabilești echilibrul acesta, doar tu ești acela care poate întelege rolul
materialului în viață dar nepermiterea urcării lui pe tronul ierarhiei noastre.Tu ești singurul care se poate conecta la bucuria din sufletul tău și de a o lăsa să se manifeste înfruntând temerile culturale, uitarea de sine și începând să trăiesti cu adevărat pentru ceea ce contează iar atunci când o să învațăm să facem asta neatingerea scopurilor noastre atunci când ne dorim noi nu o să mai fie o povară, ci o reamintire că suntem într-o aventură în care cel mai tare contează lecțiile învățate.
🌿
🌿Pentru sufletul tău ce contează cel mai tare?🙏🏻

psihoterapeut Alina Glăvan ❤