Relatia de cuplu – la bine si la greu?!

 

IMG-20191113-WA0011După cum bine am experimentat cu toții,în relațiile de cuplu…nu e important să ajungem doar la o compatibilitate foarte bună,ci e la fel de important și cum ne descurcăm cu incompatibilitățile ce apar.
Cred că după ce trece acea euforie de început,atunci e cu adevărat nevoie de implicare,răbdare…și muuultă comunicare între cei doi parteneri.
Și totuși cum de suntem așa de îndrăgostiți câteva luni iar apoi ajungem să ne întrebăm „de ce se comportă așa?”?

Din punctul de vedere al evoluției unei relații,perioada cea mai dificilă dar și cea care face diferența este aceea în care:ne aducem la porțile relației tot ce e mai neplăcut în noi.

De ce această perioadă este cea care decide cursul relației?Pai e simplu:sunt uneori gânduri,sentimente atât de adânc închise de noi înșine în interiorul nostru încât le scoatem la suprafață doar când ne simțim suficient de apropiați de cineva,și acest lucru se întâmpla în relațiile de cuplu deoarece toți ne dorim un partener care să ne accepte și înțeleagă.Dar de ce când scoatem demonii din noi se duce și relația?

Pentru că a transforma demonii în îngerii se face doar într’un singur mod:să nu fugi când apar în fața ta.

Cred că asta e ce face diferența dintre relațile de succes și cele care mor înainte să înceapă cu adevărat:să vedem că atunci când apar certuri,neînțelegeri nu e neapărat vorba de orgolii sau impunere…ci câteodată poate că omul din fața noastră are nevoie de ceea ce nu a primit de la nimeni până
acum:acceptare,înțelegere și un partener care să îi fie în primul rând alături când încearcă să își treacă demonii de la negru la alb.

psihoterapeut Alina Glăvan ❤